Är din passion att spela datorspel och att förflyttas till en helt ny värld med hjälp av några knapptryckningar på tangentbordet? Då vet du att många spel kräver rejäl kapacitet för att fungera optimalt, något som kräver en bra dator. I den här texten ska vi berätta om varför du ska investera i en stationär variant snarare än en laptop.

Uppgradera vid behov

En av de största anledningarna till att en gamingdator som är stationär slår den bärbara med hästlängder är att den ger dig möjlighet att uppgradera hårdvaran vid behov. När du har en bärbar dator så finns inga sådana möjligheter. Du får med andra ord nöja dig med den processor som sitter i datorn när du köper den. Med en stationär variant har du helt andra möjligheter att byta ut saker. Det gör också att en sådan gamingdator får en längre livslängd och därför kan bli en billigare investering. Hos webbhallen kan du hitta ett brett urval av stationära gamingdatorer i olika prisklasser.

Vad ska finnas i en bra gamingdator?

Sedan datorernas födelse har deras kapacitet alltid varit en central fråga. När det gäller gamingdatorer är kapaciteten extra viktig eftersom datorn behöver kunna reagera fort på både förändringar i bilden och på dina knapptryckningar på tangetbordet. Finns inte tillräckligt med kapacitet får du ett spel som buffrar och fryser bilden, något som är väldigt frustrerande när man är mitt inne i en spännande spelomgång.

För att datorn ska ha just den där kapaciteten som du behöver bör du titta extra på vad den har för typ av processor och hur snabb den är. Processorn kan man kalla för datorns hjärna. Ju snabbare processor, desto snabbare reaktioner. Du behöver också ha ett bra grafikkort om du ska spela mer detaljrika och snabba spel. Grafikkortet fungerar som en avlastning för processorn och bidrar till att bilden uppdateras snabbt. Ram-minnet måste också vara tillräckligt stort för att spelet ska fungera bra. Det är nämligen det minnet som lagrar den data som processorn läser av.

Andra roliga tillbehör

En gamingdator är helt enkelt inte en gamingdator utan tuffa tillbehör. Det första du bör satsa på är ett par riktigt bra hörlurar. De förhöjer känslan av spelet och gör att du lättare kan koncentrera dig. Här kan du läsa mer om hur du väljer ett par riktigt bra hörlurar. Det finns även en uppsjö av tangentbord för gaming. Dessa är bekväma att spela på och kan dessutom vara utrustade med roliga funktioner, till exempel belysning.