Att spela spel online är idag riktigt populärt och spel i mjukvaror blir allt mer avancerade. De mest kraftfulla datorerna idag som lämpar sig bäst för att klara avancerade spel är stationära datorer. Det finns även en hel del laptops som klarar spel och mer avancerad grafik.

Enkäter och recensioner hjälper för valet av gaminglaptop

Väljer man en laptop för att spela onlinespel, finns det smarta tips för att hitta en bra gaminglaptop som passar. Ofta har man samlat kundrecensioner och åsikter online för att göra en utvärdering av vilken gaminglaptop som är ”bäst i test”, eller rekommenderas av massorna. Det är köparna som står för åsikterna hur bra en produkt är och det är klokt att läsa recensioner innan köpet. Även i själva recensionerna, kan man gå tips och råd hur de fungerar i praktiken av riktiga användare. Äger man ett företag som tillverkar gaminglaptops, är det viktigt att veta vad användarna tycker om de gaminglaptops som man tillverkar. Då kan man använda sig av smarta enkätverktyg online för att skapa en tillförlitlig källa till att veta vad människor verkligen tycker och vad som eventuellt kan behöva förbättras.

När man väljer en laptop för spel online, bör man ha ett kraftfullt grafikkort. Vill man ha bra en riktigt bra prestanda på grafiken, ska man ha ett Nvidia Geforce RTX 2060-kort. Med detta grafikkort kan man spela moderna spel online och datorn klarar av högupplösta inställningar utan problem. Det bästa grafikkortet som kostar lite mer, är ett RTX 2080 Ti-kort för bästa, möjliga grafik och klaraste bildupplösning.

Stationär speldator

En stationär dator är för det mesta mycket kraftfull och många personer som spelar tycker ofta om att ha ett snyggt utseende på datorn. Det finns många snygga chassin idag till stationära datorer som kan ha både belysning eller en häftig design som passar gamern. Faktum är att man även kan bygga ihop sin egen dator precis som man vill ha den. Det finns bra vägledning hur man bygger sin egen dator från första skruven. En stationär speldator behöver dessutom en ordentlig skärm och en del föredrar att ha två eller tre skärmar samtidigt för bästa upplevelse. Det finns idag så kallade trippelskärmar som består av tre skärmar som sitter ihop, Dessa trippelskärmar kan ge en fantastisk spelupplevelse då spelvyn blir större och mer tredimensionell.

Virtuell verklighet för den ultimata spelupplevelsen!

Vill man ta nästa steg bortom högupplösta och stora spelskärmar, kan man satsa på VR-glasögon! Många datorer går idag att göra VR-redo för dessa glasögon och då blir spelupplevelsen så nära verkligheten som man kan komma! Det kan vara bra att veta vilka som kan vara de bästa VR-glasögonen på marknaden och det finns många modeller att välja på. Vill man använda de populära glasögonen Oculus Rift eller Valves HTC Vive, krävs det lite mer kraftfull hårdvara i en stationär dator. Vill man veta om datorn är kompatibel med Oculus Rift, kan man ladda ner Oculus Rift-kompabilitetsverktyg och köra den. Då visar det om datorn klarar av mjukvaran och om något saknas genom en lista på skärmen vad man behöver uppdatera. Oavsett om man spelar spel i VR, eller en stor och häftig spelskärm, kan man idag få fantastiska, verklighetstrogna spelupplevelser på en riktig bra gamingdator!