Idag har de allra flesta människor en dator. Det kan variera lite vad man använder den till. En del använder datorn för att jobba eller plugga medan andra främst använder datorn för att spela eller för att kolla på tv-serier. Förutom att man kan använda datorn till olika saker så finns det flera varianter av datorer. Det finns datorer som är stationära och de som är bärbara. I det här inlägget får du några tips på prylar som underlättar ditt datoranvändande.

Laptopbord

Många som har en bärbar dator, alltså en laptop, tar gärna med sig den lite vart som helst. Det är vanligt att man låter datorn stå både på skrivbordet, på soffbordet eller köksbordet, i soffan och på sängen, vilket inte är särskilt bra för din dator eftersom du riskerar att den blir överhettad. Därför ska du köpa ett laptopbord som du kan ha din dator på oavsett var du är. En annan anledning till varför du ska köpa ett bord till din bärbara dator är för att de kan vara justerbara, vilket gör att du kan kolla på serier, jobba eller plugga på ett mer bekvämt sätt.

Datormus

När de första datorerna kom behövde man en mus för att kunna styra datorn. Men numera har de flesta bärbara datorerna en inbyggd mus, vilket kan vara smidigt. Men om du håller på mycket med gaming eller illustrerar med hjälp av din dator är det enklare att använda en extern datormus. De flesta datormössen fungerar till de flesta datorerna och de kommer i olika prisklasser. Till din datormus behöver du köpa en musmatta för att din mus ska få ett bättre underlag. Det finns många musmattor att välja bland med olika motiv, vilket är ett bra sätt för dig att uttrycka din personlighet på.

Datorväska

Om du brukar ha med dig din dator bör du investera i en bra datorväska. Det finns en hel del fina datorväskor på marknaden i olika storlekar och färger. Förutom att du får plats med din dator i din datorväska får du även plats med andra saker, vilket är smidigt om du behöver ha med dig fler saker. Det finns datorväskor med en axelrem som du slänger över axeln och det finns enklare fodral som du kan packa ner din laptop i. Nackdelen med datorfodral är att de inte har förvaring för andra saker. Men det är ett smidigt sätt att få med sig datorn samtidigt som du skyddar den mot väder och ifall du skulle tappa datorn ger väskan eller fodralet datorn ett bättre skydd.

Hörlurar och högtalare

I de flesta datorerna finns det en inbyggd högtalare. Men om du inte är imponerad av datorns egna högtalare kan du köpa externa högtalare till din dator. Det finns trådlösa högtalare och högtalare med sladd. Sedan finns det också hörlurar. Hörlurar sitter i eller på dina öron och du får ljudet direkt in i dina öron. Det finns många olika sorters hörlurar att välja bland.