Datorn är ett fantastiskt verktyg som kan påverka din produktivitet såväl på arbetsplatsen som i vardagen. I själva verket kan du spara pengar genom att använda din dator effektivt och använda högkvalitativ mjukvara.

Se bara på hur Omnia intranätprodukt optimerar produktiviteten hos hundratals arbetsplatser genom att leverera moderna lösningar för kommunikation, samarbete och kunskapshantering baserat på Microsofts produkter. Närmare bestämt kan du köra Omnia i Microsoft Office 365 eller SharePoint, besök omniaintranet.se för att veta mer detaljer om produkten och dess systemkrav. Oavsett tekniska detaljer är en sak säker – med hjälp av Omnia får du en modern och digital arbetsplats som ger dig och dina kollegor stöd i det dagliga arbetet.

Din arbetsplats produktivitet kommer att optimeras på sex olika sätt genom Omnia:

  • Användarupplevelse
  • Kommunikation
  • Samarbete
  • Kunskapshantering
  • Integration
  • Förvaltning

Förutom att skaffa Omnia finns det några andra praktiska metoder för att optimera din produktivitet på datorn. Läs vidare!

5 sätt att optimera din produktivitet

1. Spara filer i molnet – Ett enkelt sätt att frigöra utrymme på din dator och därmed göra den snabbare är att lagra filer i molnet. Med molnet avses moln-/cloudtjänster för att spara filerna på en server på nätet. Du har många alternativ att välja mellan, som till exempel OneDrive, Google Drive och Dropbox.

2. Rensa och städa upp på hårddisken – Med tiden samlas många cachefiler, cookies, filer och program på datorns hårddisk som du inte behöver. En nackdel med det här är att det blir svårare att hitta det du behöver och inte minst påverkar det datorprestandan. Ett tips är att med jämna mellanrum rensa och städa upp på hårddisken för att optimera din datoranvändning. Datorn blir snabbare och du kan lättare fokusera när du verkligen bara använder det du behöver på datorn. Glöm inte bort att tömma papperskorgen för att permanent ta bort filer du inte behöver.

3. Uppdatera operativsystem och mjukvara – Du bör alltid använda den senaste uppdateringen av ditt operativsystem och mjukvara. Även om operativsystemet vanligtvis uppdateras automatiskt, så kräver det ibland att du startar om datorn och det gör att uppdateringen lätt skjuts upp. Ett tips är att genomföra uppdateringar så fort som möjligt eftersom dessa ofta är säkerhetsrelaterade och inkluderar förbättringar som påverkar datorprestandan.

4. Använd en digital kalender – Att dela samma digitala kalender eller schema ser till att alla på arbetsplatsen är på samma sida. Det gör att ingen missar viktiga möten och händelser. Eftersom du får överblick på kommande aktiviteter och kan planera dina dagar bättre blir du oundvikligen mer produktiv.

5. Avinstallera program som du inte använder – I likhet med att rensa datorn på cache, historik och gamla filer måste du även ibland avinstallera hela program. Detta steg kan kännas lite svårare eftersom du kanske är osäker på om du kommer att använda programmet eller inte. Fördelen är att du kan frigöra otroligt mycket utrymme på hårddisken.