Tack vare datorer och hängivna spelutvecklare har gamers tusentals dataspel att välja mellan. Om du själv är en spelutvecklare känner du väl till hur kul processen är att skapa ett dataspel. Ett dataspel innehåller nämligen allt från fängslande karaktärer och en spännande story till storslagen grafik. Dock behöver du som spelutvecklare hjälp med att få ditt dataspel publicerat och lyckligtvis finns utgivare som hanterar detta. Att hitta en utgivare som är redo att samarbeta med dig och fått ditt dataspel utgivet är en fantastisk möjlighet. Du kan dra nytta av utgivarens breda kontaktnät, kunskaper, marknadsföringsräckvidd och resurser för att få ditt dataspel att lyckas.

Maktbalansen mellan utvecklare och utgivare kräver ett avtal

Även om du hittar en utgivare betyder det inte automatiskt att du kommer att lyckas med ditt dataspel. Faktum är att det finns en enorm maktobalans mellan spelutvecklare och utgivare när det gäller att förhandla om ett publiceringsavtal. Inte sällan kommer utgivaren att diktera villkoren med hjälp av jurister som arbetar för deras räkning, något som de flesta spelutvecklare inte har råd med.

Den goda nyheten är att det finns en digital avtalsplattform för framtidens bolag som automatiserar hela processen, utan att kompromissa på kontroll och kvalitet. Denna plattform heter Precisely och på https://precisely.se/sv/ kan du läsa närmare om hur den kan effektivisera avtalsprocessen. Anledningarna till att överväga Precisely är flera. Först och främst gör den att du sparar tid och kan fokusera mer resurser på att skapa värde. Den skapar automatiska mallar för vanliga typer av avtal som är lätta att använda, oberoende av om du har juridisk kompetens. Du behöver inte oroa dig för att utsättas juridiska risker eftersom Precisely säkerställer att avtalen följer gällande lagar och regler.

Vidare får du också en tydlig översikt över viktigt information om alla avtal och deras status. Med deras filter hittar du alltid avtalen du söker på några sekunder.