På marknaden finns det många olika sorters tillbehör till olika syften och i den här delen går vi igenom några populära tillbehör till datorer.

Hörlurar

Att använda sig av hörlurar när man använder datorn är ett bra sätt att förstärka upplevelsen av en film, serie, musik eller av ett spel. Det finns olika sorters hörlurar. Det finns de som är brusreducerande, vilket innebär att alla andra ljud stängs ute. Sedan finns det de hörlurar som har en sladd och de som inte har det. Trådlösa hörlurar kopplas samman med hjälp av bluetooth. Hörlurar kan också se olika ut. De som sitter i örat kallas in ear och de som sitter på eller kring örat kallas on ear.

Externa hårddiskar

Externa hårddiskar, minneskort och usb-stickor används för att lagra minnen och filer utanför datorn. Det är ett smidigt sätt att flytta filer mellan olika datorer och många använder externa hårddiskar som backup.

Datormus

Förut var datormusen ett måste för att kunna använda och styra datorn. Men numera finns datormusen inbyggd i de flesta bärbara datorerna. Men en datormus går att köpa och används mycket av de som gejmar eller de som arbetar i olika datorprogram med grafisk design.